Medier

En elektronisk kvittering er ikke altid nok, hvis en vare skal byttes (Samvirke november 2018). Butikker kan kræve, at du medbringer en original, udprintet kvittering, hvis en vare skal byttes til kontanter eller en anden vare. Omvendt kan du klare dig med en elektronisk kvittering eller et billede af din bon, hvis din vare går i stykker, og den skal repareres.

Presset auktionshus betaler regninger med kundernes penge (Berlingske Business september 2018). Det økonomisk pressede auktionshus Lauritz.com bruger ifølge ekspert penge fra kunderne som en form for kassekredit. Problematisk praksis, lyder det fra forbrugervagthund.

Forbrugere kan roligt shoppe crowdfunding – sådan da (Berlingske Business, oktober 2017). Forbrugerbeskyttelsen er meget stærk i Danmark, også når man støtter et projekt via crowdfunding. Og heldigvis for det, lyder det fra Dansk Crowdfunding Forening.

Juridisk uenighed om Holger Danske auktion (Frederiksborg Amtsavis 2013) – i denne farverig sag var spørgsmålet, om Laurtiz.com kunne annullere en auktion over Holger Danske statuen.

Garantien forsvinder i røde tal (Vejle Amts Folkeblad) – i denne artikel belyses det, om man som forbruger kan gøre noget, hvis den, der har solgt én et produkt går konkurs inden garantien eller reklamationsfristen er udløbet. Konklusionen er, at det kan man ikke, medmindre der er givet en decideret producentgaranti.

Er der garanti på din nye bærbare?Hvordan er du stillet som erhvervsdrivende, hvis du køber it-udstyr i Føtex til din virksomhed? Og hvordan med køb via webshops i udlandet?(PCWorld 2010)

Ny købelov og standardvilkår – om vigtige nyskabelser i Købeloven og betydningen for virksomhedens standardvilkår (Børsen den 7. februar 2002).

Find fem fejl – om Lauritz.com’s manglende opfyldelse af fortrydelsesretten i Forbrugeraftaleloven (Jyllands-Posten den 13. oktober 2004).

Huller i Forbrugerklagersager – hvert år behandler Forbrugerklagenævnet 3000 klagesager fra private forbrugere om alt lige fra brudekjoler og mp3-afspillere til sofaer og smykker. Men BASTA afslører, at der er store huller i de sager klagenævnet vil behandle (TV2 2009)

Lina vandt over internettet – om lovligheden af såkaldte hadesider på internettet (B.T. den 28. april 2001).

Auktionshuse bryder loven– om Lauritz.com og Gauguin, der afviser kunder, der fortryder et køb (Jyllands-Posten oktober 2004)

Netbutikker bryder loven – om den manglende iagttagelse af forbrugerretten på internettet (Politiken den 10. november 2004).