Auktionshuse bryder loven af journalist Morten Zahle (citat)

"De internetbaserede auktionsfirmaer bryder i stor stil loven, når de afviser kunder, som har fortrudt deres køb inden for 14 dage.....

 

Trods myndighedernes klare holdning henviser auktionshusene til auktionsloven, når de forklarer deres kunder, hvorfor de ikke har mulighed for at fortryde et køb. Den problmestilling kender Margit Lange..... Hun fortrød derfor sit køb og gjorde straks auktionshuset opmærksom på, at hun følte sig vildledt af beskrivelsen og alligevel ikke ønskede varen....

 

Advokat Michael Thiesen, der er ekspert i forbrugeraftaleloven og købeloven, giver Margit Lange ret.

 

"Det er klart i strid med loven, når Lauritz.com afviser hendes ønske om at fortryde købet inden for 14 dage" siger Michael Thiesen, der også betegner det som ulovligt, når et firma sender tre rykkere med gebyr ud samme dag. Der skal nemlig gå mindst 10 dage mellem hvert rykkergebyr......."

 

Tilbage til artikler

Kan en vare sælges "som beset"?

Når en vare sælges "som beset" betyder det, at køber i det fleste tilfældes afskæres fra at rejse krav, såfremt det viser sig, at varen har fejl og mangler.

 

I forbrugerkøb er det imidler-tid ikke tilladt at sælge en vare "som beset". Dette fremgår af klart af købe-lovens § 77.

 

I andre slags køb vil en klausul om "solgt som beset" som udgangspunkt være bindende, men kan køber bevise, at sælger i ond tro har fortiet en mangel, vil køber dog alligevel have en mulighed for at rejse krav overfor sælger.

Made with Namu6